Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

BCL Treffe: Enne puinhop p zich (vrijdag)

Datum:   vrijdag 19 november 2010

In het weekeinde van 19, 20 en 21 november vindt het jaarlijkse BCL-treffe plaats in en om De Mèrthal in Horst. Dit grote feest van Limburgse vastenoavendvierders wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door carnavalsvereniging D'n Dreumel.

De BCL (Bond van Carnavalsverenigingen Limburg) heeft als doelstelling het in stand houden van de carnavalscultuur. De vastenoavend is een wezenlijk deel van de Limburgse volkscultuur en wordt door alle leden die bij de koepelorganisatie BCL zijn aangesloten voortdurend gepromoot. Een keer per jaar komen de bij de BCL aangesloten verenigingen bij elkaar voor het grote BCL-treffe.

De kaartvoorverkoop voor alle evenementen start op zaterdag 9 oktober. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op www.dreumel-horst.nl/bcl2010 Daarnaast zijn er vanaf 9 oktober kaarten te koop op onze voorverkoopadressen: te weten café De Beurs, café 't Centrum, Liesbeth's Grand café en café De Lange.

  

Vrijdag 19 november


20:30 uur: "Enne puinhoëp óp zich"

Onder het motto "Enne puinhoëp óp zich" vindt er vanaf 20:30 uur een groot feest plaats in de Mèrthal. Hieraan werken o.a. mee: De Vrolijke Jordanezen en De Oenoemoeloeke 5. De presentatie is in handen van Adje. Genoeg ingrediënten voor een knalfestijn!
Entreeprijs: €7,50.

Zaterdag 20 november


11:30 uur: Het jeugd BCL-treffen

Deze middag is geheel gericht op de jeugdige carnavalsvierder. De jeugdverenigingen en de jeugdafdelingen van de verenigingen lid van het BCL zijn uitgenodigd voor deze middag. Maar ook de jeugd uit Horst aan de Maas is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze middag in de Mèrthal.
Het jeugd BCL zal om 11.30 van start gaan. Tijdens deze dag zullen er verschillende optredens verzorgd worden. Er zal onder andere een “Duitse” dansgarde act plaatsvinden. Om 13.20 uur is er een pauze waarin iedereen de gelegenheid krijgt om een hapje te eten of iets te drinken. Om 14.10 zal het programma aansluitend verder gaan met optredens van dansgardes en andere artiesten. Rond 15.00 vindt er een optreden van de Toddezék plaats. Na dit optreden zal het onderscheiden van prinsen en prinsessen en het overdragen van de jeugd BCL vlag volgen. Als afsluiting van deze middag is er om 16.30 een spetterende act van “Da ma Zoë”.
Entree: gratis.

BCL treffe Horst (Klik voor een grote weergave) Logo BCL (Klik voor een grote weergave) Poster vrijdag (Klik voor een grote weergave)