Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Beatnight

Datum:   zaterdag 29 september 2007

Beatnight 2007 op 29 september in de Mèrthal te Horst.

Bekijk de beatnightsnuisterijen in de etalage van de voormalige groentenzaak van Jansssen!!!  

Na Pigtail, The Illegal Eagles en Mungo Jerry, nu in een notendop het verhaal van The Move.

Deze band wordt in 1965 opgericht in Birmingham. Live muziek was ook in de jaren zestig erg belangrijk. Met flitsende visuele en wonderschone muziek treedt The Move als supporting act op in de beroemde Marquee Club in Londen. Eind 1966 kiest de band voor het Deram-label en komt de eerste single uit. Het wordt meteen een top-10 hit voor "Night of Fear". Dan begint de flowe-powertijd en The Move doet daaraan volop mee met mooie hits als; "I can hear the grass grow" en "Flowers in the Rain" uit 1967. Alle nummers worden geschreven door Roy Wood. Andere bekende hits van hem zijn: "Firebrigade" en de top-1 hit: ‘Blackberry Way". In 1970 wordt zanger Carl Wayne vervangen door Jeff Lynne. Dit is in feite het begin van een nieuwe groep namelijk Electric Light Orchestra. The Move:een unieke band, met een uniek geluid staat straks op Beatnight!

In de aanloop naar Beatnight 2007 werdl er op zaterdag 22 september een avond  georganiseerd, genaamd de Beatnight-Party. Deze avond vond plaats in café The Shuffle. De discjockeys Jan Droesen en Hans Litjens brachten de gehele avond muziek ten gehore van alle groepen die op deze Beatnight en alle voorgaande ooit optraden en nog een heleboel meer!!. Ook heeft de Stichting Horst Music bij de voormalige groentenzaak van Janssen op het Wilhelminaplein een etalage ingericht waar allerlei Beatnightsnuisterijen te aanschouwen zijn. Kijk ook op onze site: www.beatnight.nl

See you on Beatnight!

Deze week vertellen we iets meer over de organisatie van Beatnight 2007. Veel vrijwilligers van HZPC zorgen ook dit jaar voor de entree, bonnen, drankjes en verdere verzorging. Het inmiddels beroemd geworden "Broodje Beatnight" is ook weer verkrijgbaar. Onze licht- en geluidsmensen zullen ervoor zorgen dat we optimaal kunnen genieten van de prachtige muziek. Aan de voorzijde van de Mèrthal rechts plaatsen we de garderobetent, waar iedereen zijn of haar jas kan kwijt kan (en weer terug krijgt!). Belangrijk is ook onze hoofdsponsor, "Alles Paletti" uit Maasbree die mede deze Beatnight mogelijk maakt. Het belooft weer een mooie en interessante Beatnight te worden, daar zorgen dit jaar Pigtail, The Illegal Eagles, Mungo Jerry en The Move voor. Volgende week komen we met meer nieuws over The Move uit Engeland. Kijk ook op onze site: www.beatnight.nl

Week 37: See you on Beatnight!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terwijl de kaartverkoop zoals verwacht voorspoedig verloopt schrijven we nu het verhaal over Mungo Jerry. Dat verhaal begint eind jaren zestig met een stelletje straatmuzikanten uit Londen die zich Good Earth noemen. Met op Skiffle geënte muziek boekt de groep vooral op festivals veel succes.De naam is dan gewijzigd in MUNGO JERRY. In de zomer van 1970 komt de band naar Nederland om op het beroemde Kralingenfestival live hun wereldhit "in the Summertime" te spelen. De tweede single "Maggie" wordt in Nederland een bescheiden hit. Begin 1971 komt de LP "Electronically Tested" uit. Daarop staat de grote hit "Baby Jump" dat ook in Engeland een Top-1 hit wordt. Terwijl " Somebody stole my Wife" bij ons een hit wordt scoort Mungo Jerry in Engeland met de Top-10 hit "Lady Rose" In 1972 formeert leider en leadzanger Ray Dorset een geheel nieuwe groep. Met o.a. drummer Dave Bidwell van Chicken Shack scoort Mungo Jerry in 1973 met "Alright, Alright, Alright" Als songschrijver is Ray Dorset ook actief. Zo schrijft hij in 1980 de grote wereldhit: "Feels like I’m in love" voor Kelly Marie. Opvallend is dat bijna alle hits zomerhits zijn. Aangezien dat het toch altijd warm is in de Mèrthal halen we met Mungo Jerry op Beatnight de zomer in huis. Volgende week meer informatie over de organisatie van Beatnight.

Kijk ook op onze website: www.beatnight.nl

Week 36: See you on Beatnight! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na Pigtail nu onze tweede band die we aan jullie willen voorstellen. The Illegal Eagles. Deze band stond in 2000 op Beatnight en was een sensatie! Nu begin 2007 de Eagles besluiten om niet meer op te treden wordt de roep om live muziek van deze band nog groter dan het al was. Echter als je de muziek van The Eagles gaat coveren heb je behalve kwaliteit ook feeling nodig want Eagles muziek zit razend knap in elkaar. Een wereldreis was nodig om deze formatie bij elkaar te krijgen. Het resultaat is één Americaan, één Canadees en drie Engelse muzikanten! Van The Eagles zelf krijgt deze band het predikaat "The best of the rest’ opgeplakt. Prachtige country Rock muziek die begint in 1972 met "Take it Easy". In Europa scoren The Eagles vanaf 1975 met "One of These Nights", "New Kid in Town" (77), "Hotel California"(77) en "Heartache Tonight" uit 1979. Op Beatnight hoor je de enige echte Illegal Eagles live! Volgende week meer informatie over Mungo Jerry.

Kijk ook op onze website: www.beatnight.nl

Week 35: See you on Beatnight!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De voorverkoop van Beatnight is begonnen en de eerste kaartjes liggen reeds bij de mensen op de kast. Wij hebben het nooit geweten maar Mungo Jerry heeft in Nederland nog steeds een fanclub. Ook veel fans van Electric Light Orchestra komen naar Beatnight omdat The Move de voorloper is van deze band. De eerste groep die we willen voorstellen komt van niet ver hier vandaan namelijk PIGTAIL. Het is tweede helft jaren zestig als in Horst en omgeving veel Beatbandjes opereren. Een van die bands is Desolation. Enkele leden van Desolation spelen later in groepen als Dandy Lion en Booze Belly. Als de bluesmuziek vaarwel wordt gezegd is het muzikaal tijd geworden voor iets anders. Dat anders wordt Classic Rock aangevuld met de roots van de "oude garde" de sixties muziek! Bij Pigtail spelen jonge en oudere muzikanten samen en het resultaat is verrassend spectaculair. Anno 2007 heeft Pigtail een behoorlijke live reputatie opgebouwd en zijn er fans die de band achtervolgen tot in Liverpool toe! Speciaal voor Beatnight brengt Pigtail een sixties special met klassiekers van o.a. The Who, The Monkees, The Beatles en zelfs Led Zeppelin! It’s showtime! Kijk ook op www.beatnight.nl

See you on Beatnight!

 

aar organiseert de stichting Horst Music weer de Beatnight. Nadere informatie over het programma volgt. Zie bij links de website van de Horst Music.