Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Beatnight

Datum:   zaterdag 23 september 2006

Persbericht september 2006  

De voorverkoop loopt zo goed dat we iedereen die naar Beatnight wil aanraden niet te lang meer te wachten met het kopen van een kaartje. Na The Creedence Revival Band, The Fortunes en The Tremeloes nu het verhaal in een notendop van The Scorpions.

De verrassing van deze Beatnight! Deze Beatgroep wordt begin 1964 in Manchester opgericht. In die tijd is het bij de platenmaatschappijen dringen om een contract te krijgen. Na enkele optredens in buurstad Liverpool (lees The Cavern-Club) gaat de band naar Nederland om daar hun geluk te proberen. Sterker nog The Scorpions gaan zelfs wonen in

’s-Hertogenbosch. Het aanstekelijke "Beat" geluid krijgt zijn hoogtepunt in februari 1965 als de single "Hello Josephine" onze hitparade binnenkomt en liefst 33 weken blijft staan! Het jaar 1965 zal hét jaar worden van deze Manchester Beatband want het prachtige "Ann Louise", "Greensleeves" en "Baby Baby Balla Balla" worden allemaal hits in Nederland. Mooie voorbeelden van rock&roll nummers die The Scorpions hebben omgezet in Beatmuziek zijn "Bye Bye Johnny", "Johnny B. Goode", "Just like me" en "Some other Guy". Helaas is zanger Peter Lewis in 1985 overleden maar de andere vier oorspronkelijke leden van The Scorpions staan op Beatnight! Dat wordt een memorabel moment zelfs voor de organisatie van Beatnight. Volgende week komen we terug met het laatste nieuws. Kijk voor informatie ook op www.beatnight.nl.

See you on Beatnight!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERSBERICHT BEATNIGHT 2006 week 32

Met nog zes weken te gaan gaat de voorverkoop van Beatnight 2006 op as. vrijdag 11 augustus van start.

Over het programma ontvangen wij vele enthousiaste reacties, niet alleen uit Nederland, Duitsland, België en Engeland maar zelfs ook uit Ierland. Wij verwachten op Beatnight 2006 dus een "internationaal" publiek. Met recht mogen we dit jaar spreken van " The Brittish Invasion" want op 23 september staan live op de bühne van de Mèrthal maar liefst 3 Engelse bands nl. The Fortunes, The Tremeloes, The Scorpions (Hello Josephine) en uit Nederland The Creedence Revival Band.

Vanaf nu zullen we jullie iedere week op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen van Beatnight 2006. De voorverkoop van Beatnight start op 11 augustus bij de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen ook op: www. Beatnight.nl

See  YOU ON BEATNIGHT!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de zestiende maal organiseert de Stichting Horst Music in samenwerking met HZPC het muziekspektakel Beatnight 2006. Wat in 1990 begon met zes Beatbands uit de regio Horst is uitgegroeid tot een internationaal festival dat jaarlijks zo’n 2.000 muziekliefhebbers trekt. De Mèrthal in Horst is dan ook bijna altijd uitverkocht. Onder het thema "The British Invasion" zetten we de optredende bands nogmaals op een rij.De zanger met de stem van zijn Amerikaanse collega is Rene Innemee en zijn "Creedence Revival Band" Deze muziek herleeft met hits als: "Proud Mary" en "Have you ever seen the rain". Een andere leadzanger met een gouden stem is Rod Alan van "The Good Old" Fortunes. Voor hun begon het allemaal in 1965 met de wereldhit "You've got your Troubles". De oudste band die we op Beatnight 2006 zullen zien en horen is opgericht in 1967: The Tremeloes. "Here comes my baby", "Even the bad times are good" en natuurlijk "Silence is Golden" spreken iedere sixties-fan aan. Een daverende verrassing op Beatnight is een band uit Manchester die in Nederland in de zestiger jaren erg veel succes had nl: The Scorpions. 1965 was het jaar met hits als "Hello Josephine", "Greensleeves" en "Ann Louise" De voorverkoop van Beatnight is gestart op 11 augustus bij de bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie over Beatnight bij Jan Droesen. Tel.: 06 – 54272108

 

BEATNIGHT 2006

Het gaat hard met de kaartverkoop!! Het oude bekende Broodje Beatnight is terug van weggeweest en de leden van HZPC zorgen ook dit jaar weer voor het natje en droogje. Na The Fortunes nu in een notendop het verhaal van The Creedence Revival Band. Met de Limburgse bands The Walkers, The Press en Partner zijn de belangrijste groepen genoemd waarin zanger Renee Innemee en gitarist Pierre Beckers speelden totdat eind negentiger jaren het idee ontstond om de muziek van Creedence Clearwater Revival muzikaal live tot leven te wekken. De basis was reeds aanwezig namelijk het apparte gitaarwerk en de John Foggerty zangstem van Renee Innemee. Wat begon als muzikale grap die hooguit enkele jaren (dacht men) zou gaan duren is tot en met de dag van vandaag uitgegroeid tot een ware happening. De reden hiervoor is dat deze "Southern Rock" muziek geschikt is voor een breed publiek en de band live perfect de nummers van CCR speelt. Muzikale hoogtepunten zijn ongetwijfelt "Suzy Q", "Proud Mary", "Who’ll stop the Rain" en "Have you ever seen the Rain" wat we op Beatnight allemaal hard gaan meezingen! Volgende week komen we met het verhaal van The Temeloes. Voor meer informatie zie ook onze website: www.beatnight.nl

SEE YOU ON BEATNIGHT!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beatnight 2006

Ook dit jaar organiseert de Stichting Horst Music in de Mèrthal in Horst het muziekspektakel Beatnight. Als je een agenda of kalender hebt, schrijf dan deze datum op: zaterdag 23 september. Dit jaar komt er één band uit Nederland en maar liefst drie uit Engeland. Het thema van Beatnight 2006 is dan ook: "The British Invasion" De Nedrlandse groep heeft de sound van een van de beroemdste Amerikaanse bands uit de jaren zeventig. De zanger van deze band heeft een stem die als twee druppels water lijkt op die van zijn Amerikaanse collega! Bij één Engelse band gebruiken we de term: "Good Old" De zanger heeft na meer dan veertig jaar nog altijd een gouden stem. Wat te denken van een band die al in 1959 werd opgericht en in Engeland met hun leadzanger begin jaren zestig veel hits scoorde maar die bij ons pas in 1967 succes had. Voor de vierde band gaan we naar Manchester. In 1965 scoorde deze band alléén in Nederland maar liefst vier hits! Wil je weten wie er dit jaar op Beatnight spelen, luister dan zondagavond naar het muziekprogramma "Beat, Westcoast and Hits" van Jan Droesen op Radio Reindonk. Aanvang 22.00 uur.

Voor meer informatie kun je ook terecht op onze website: www.beatnight.nl

SEE YOU ON BEATNIGHT!

 

PERSBERICHT BEATNIGHT 2006 week 20

Zondagavond j.l. is op Radio Reindonk het programma van Beatnight 2006 bekend gemaakt. Voor wie dit gemist heeft zetten we onder het thema "The British Invasion" de optredende bands nogmaals op een rij. De zanger met de stem van zijn Amerikaanse collega is Rene Innemee en zijn "Creedence Revival Band" Deze muziek herleeft met hits als: "Proud Mary" en "Have you ever seen the rain". Een andere leadzanger met een gouden stem is Rod Alan van "The Good Old" Fortunes. Voor hun begon het allemaal in 1965 met de wereldhit "You've got your Troubles". De oudste band die we op Beatnight 2006 zullen zien en horen is opgericht in 1967: The Tremeloes. "Here comes my baby", "Even the bad times are good" en natuurlijk "Silence is Golden" spreken iedere sixties-fan aan. Een daverende verrassing op Beatnight is een band uit Manchester die in Nederland in de zestiger jaren erg veel succes had nl: The Scorpions. 1965 was het jaar met hits als "Hello Josephine", "Greensleaves" en "Ann Louise" De voorverkoop van Beatnight start op 11 augustus bij de bekende voorverkoopadressen.

SEE YOU ON BEATNIGHT!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------