Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Carnavalsoptocht

Datum:   zondag 06 maart 2011

Optocht 2011
Op 6 maart trekt wederom door het Horster centrum de 49e optocht, deze optocht mag u natuurlijk niet missen. Wilt u meedoen met een groep, alleen, als duo of met de bouw van een wagen. Denk dan nu alvast na over het onderwerp. Alle deelnemers mogen meetrekken in deze optocht, D’n Dreumel heeft bordjes genoeg. Dus tot op zondag 6 maart.

Starttijd optocht
Dit jaar start de grote optocht van zondag wederom om 13.49u, voor de deelnemers is het daarom noodzakelijk om ruim van te voren aanwezig te zijn. De grote wagens dienen al om 12.15u op de aangegeven plek te staan, de overige deelnemers worden al om 13.15u op de startplaats verwacht.

Optochtroute
Hieronder geven we de optochtroute zoals die op 6 maart getrokken zal worden.
Opstellen in de Gasthuisstraat, Kranestraat en Nieuwstraat. Daarna start de optocht in de Gasthuisstraat en trekt via de Hoofdstraat, Loevestraat, Jacob Merlostraat en de Herstraat terug naar de Mèrthal.

Muziek langs optochtroute
Tevens willen we langs deze weg een oproep doen aan bewoners langs de optochtroute om tijdens de optocht carnavalsmuziek te draaien, welke op straat hoorbaar is, dit om de sfeer verder te verhogen.

Parkeren langs optochtroute
Wij willen een oproep doen aan bewoners langs de optochtroute om tijdens de optocht GEEN wagens te parkeren op de wegen waar de optocht voorbij trekt en waar de optocht start (route zie hierboven).

 

 

Knappe kop