Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Da Ma ZoeŽ Jeder Abscheid kann ein Anfang sein!

Datum:   zaterdag 21 juni 2014 t/m zondag 22 juni 2014

Jeder Abscheid kann ein Anfang sein!

Met medewerking van o.a. Thei en Marij, Bram en Ruud en De Rosentaler.

Kaarten via: info@de lange-horst.nl/ticket

Danielle van Helden uit Horst en Sharon Suiker uit Blerick zijn de nieuwe zangeressen van het zangtrio Da Ma Zoeë. In september vervangt het tweetal de huidige leden Anja en Judith Geurts.

Anja en Judith maakten in september bekend te willen stoppen met het trio Da Ma Zoeë. Rob Zanders wilde echter nog graag door en is samen met zijn huidige Mädels op zoek gegaan naar twee waardige vervangers. “Op de oproep hebben we acht reacties ontvangen. Middels audities zijn de twee beste eruit gerold. Danielle kenden we onder andere van de liedjesavonden in Horst. Sharon was een compleet onbekende voor ons. Als zangeres van de Hofkapel van vastelaovesgezelschap De Wortelepin uit Blerick is ze begaan met muziek. Bovendien heeft ze affiniteit met Deutsche schlagers,” zo vertelt Rob. Rob laat weten dat Danielle en Sharon de repetities vanaf oktober tot de jaarwisseling hebben bijgewoond. De nieuwe zangeressen zijn tijdens de prinsenproclamatie van carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst voor het eerst aan het publiek voorgesteld.

Rob: “Tijdens de eerste optredens hebben ze één lied meegezongen. Na het carnavalsseizoen pakken we de repetities met Danielle en Sharon weer op. Zingen is één ding, maar bij het optreden komt ook animatie en interactie met het publiek kijken. In september nemen ze het stokje van Anja en Judith definitief over.”

Met Danielle en Sharon aan zijn zij, heeft Rob vertrouwen in de toekomst. “Zij zijn de opvolgers die we voor ogen hadden en waarmee Da Ma Zoeë voortgezet kan worden. Twee nieuwe gezichten leveren natuurlijk ook nieuwe ideeën en smaken op. De Deutsche schlagers verdwijnen niet, maar er zullen wel wat nieuwe invloeden te vinden zijn. Danielle en Sharon zijn toch een jaar of tien jonger. Maar in principe blijven we het zangtrio zoals mensen het kennen. Dat blijft grotendeels overeind,” verzekert Rob.

Da Ma ZoeŽ (Klik voor een grote weergave)