Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

De Peelkabouters

Datum:   vrijdag 27 maart 2009 t/m zondag 29 maart 2009

Op zondag 29 maart organiseert Stichting “De Peelkabouters” voor de vijfde keer in haar bestaan de Wijsneuzendag.

Tijdens de wijsneuzendag worden de kinderen van de kleuter- en basisscholen van de gemeenten Horst aan de Maas, Sevenum en de omliggende dorpen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de diverse activiteiten die in “De Merthal” in Horst te beleven zijn. Dit alles onder het motto “Gezonde kinderen spelen voor zieke kinderen”. Zij steunen hiermee de drie goede doelen waarvoor “De Peelkabouters” deze editie hebben gekozen.Dit zijn de CliniClowns, Stichting “De Opkikker” en “Paardenwens ’t Raayke”.

Om 11.00 uur zal de officiële opening verricht worden door de ambassadeur van Stichting “De Peelkabouters” Dirk Marcellis (onder voorbehoud), die hierbij vergezeld wordt door de burgemeesters van Horst a/d Maas en Sevenum.Natuurlijk zijn ook de CliniClowns hierbij aanwezig en wel in de persoon van de artistiek leider van deze organisatie Peter Vader.De muzikale noot zal worden verzorgd door de damesjoekskapel “Weg vaan dun aanrech” uit Lottum. En zal het geheel worden opgefleurd door echte steltlopers.Gedurende de dag zullen er optredens te bewonderen zijn van onder andere de dansgarde uit Sevenum en Kinderkoor “La Campanella” uit Meterik. Ook zijn er de toverkunsten van goochelaars te bewonderen en is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de stand van de jeugdpolitie.Tijdens deze dag zal de “Bronzen Wijsneus” worden uitgereikt aan een persoon of groep van personen uit de gemeenten Horst a/d Maas en Sevenum die zich belangeloos heeft ingezet voor de jeugd uit beide gemeenten.

Omdat de wijsneuzendag haar eerste lustrum viert is de organisatie erin geslaagd om niemand minder dan de Nederlandse meidengroep DJUMBO naar Horst te halen en zullen zij op enig moment van de dag een spectaculair optreden verzorgen met aansluitend een meet & greet  handtekeningensessie!!! 

KORTOM:“Wijsneuzendag 2009” mogen de kinderen van de kleuter- en basisscholen uit de gemeenten Horst a/d Maas, Sevenum en de omliggende dorpen, vergezeld van hun ouders niet missen!!!De entree voor een gehele dag speelplezier en amusement bedraagt € 2,00 per persoonVoor de vijfde keer wordt op zondag 29 maart in de Horster Mèrthal de Wijsneuzendag gehouden. De Wijsneuzendag valt samen met koopzondag. Centrum Management Horst heeft onder andere geregeld dat naast alle activiteiten in en rond en Mèrthal ook de winkels open zijn. Hierdoor zal zondag het centrum van Horst weer een ontmoetingsplek zijn voor jong en oud. Gewoon gezellig winkelen of een hapje eten en drinken en voor de kids is het allemaal te doen in de Mèrthal. Zoals gebruikelijk is parkeren in Horst gratis. 

Marleen Theeuwen, voozitter van het Wijsneuzencomité: ‘Er is a.s. zondag echt veel te beleven in Horst. Alle winkels zijn open en er vindt een grote braderie plaats. Er zijn joekskapellen, clowns en nog veel meer. Vanaf de Mèrthal tot in het dorp is van alles te beleven. De Mèrthal staat geheel in het teken van de Wijsneuzendag. Om 10.30 uur zal damesjoekskapel Weg vaan d’n Aanrech uit Lottum de eerste bezoekers muzikaal ontvangen. Om 11.00 uur zal PSV-voetballer Dirk Marcellis op originele wijze het startsein geven voor de Wijsneuzendag. De Bronzen Wijsneus wordt om 13.30 uur uitgereikt. Dit jaar gaat deze naar Peter Janssen uit Horst. Hij ontvangt de Bronzen Wijsneus voor zijn vrijwilligerswerk bij onder andere Jong Nederland en kindervakantiewerk,’aldus Marleen. Er zijn dit jaar extra tenten aan de Mèrthal gebouwd zodat er voor iedereen plek is. En wanneer men na het winkelen ook nog even lekker wil genieten van leuke muziek: de bekende Nederlandse meidengroep Djumbo zal ook optreden in de Mèrthal. Om ook de buurdorpen en toekomstige inwoners van de gemeente Horst aan de Maas te betrekken bij de koopzondagen en de Wijsneuzendag, is zowel burgemeester Mengde van Sevenum, als ook burgemeester Hahn van Meerlo-Wanssum uitgenodigd een kijkje te komen nemen.

Gratis pannenkoek en popcornHet winkelend publiek kan vanaf 12.00 uur in Horst terecht want de winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. Voor wie de kids even ‘kwijt’ wil en rustig over de braderie wil kuieren, is de Mèrthal een prima locatie om ze even onder te brengen. Er is werkelijk heel veel te beleven. Tekenen, schinken, goochelen en allerlei spellen. Verder is in  het centrum behalve  de braderie, een dixielandband die rondtrekt, gratis pannenkoekterras, gratis suikerspin en popcorn. Daarnaast is er vermaak met een rijdende struisvogel en ‘Los ‘Zoll’, een Mexicaans duo.