Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Drumpop 4e editie

Datum:   zondag 04 november 2007

Op zondag gaan om 13.30 uur de deuren open, en zal de vierde editie van Drumpop plaatsvinden. In een uiterst sfeervol aangeklede Mèrthal zal modern slagwerk- en "melodische" populaire muziek gespeeld worden door diverse groepen en muziekverenigingen, welke hieraan hun medewerking verlenen. Om het geheel beter tot uitdrukking te laten komen worden de vele optredende groepen en verenigingen deze middag ondersteund door een professionele licht- en geluidsshow, waarbij ook de rookmachine niet zal ontbreken.

De opening van Drumpop zal om 14.00 worden verzorgd door de organiserende vereniging Drumband Jong Nederland Horst, onder leiding van Mark Roosengarten. Het repertoire wat ze deze middag ten gehore zullen brengen zal o.a. bestaan uit nummers zoals "Abba Magic", een compilatie van de legendarische band Abba. Verder zal de drumband het publiek meenemen in een reis om de wereld waarin de verschillende landen muzikaal aan bod komen. De muziek uit de film The Pirates of the Caribbean zal op deze middag op een unieke wijze ten gehore worden gebracht.

Hierna zal Percussion Unlimited uit Loon op Zand het programma vervolgen. Het vermaak van het publiek is het belangrijkste aspect bij een optreden van Percussion Unlimited. De groep van enthousiaste slagwerkers streven naar "Drum Theater", een vernieuwende manier van slagwerk met een sterk visuele presentatie. Hierna wordt het programma vervolgd met De Pannekletsers uit Tegelen. Deze drumband is ontstaan door behoefte aan een geschikt muziekgezelschap voor verstandelijke gehandicapten, waarvan de leden uit de hele regio komen. De naam de Pannekletser is gekozen omdat Tegelenaren nu eenmaal van oudsher Pannekletsers genoemd worden, maar ook vanwege de fabricage van dakpannen uit Tegelse klei. Drumband Muziekvereniging De Peelklank is afkomstig uit het dorp IJselsteyn, en is onderdeel van Fanfare De Peelklank. In 2004 nam de slagwerkgroep deel aan de strijd om het landskampioenschap, waar men als derde uit de bus kwam. Het afgelopen jaar ontving de slagwerkgroep voor hun vele verdiensten de cultuurprijs van Vasteloavesvereniging De Piëlhaas uit Venray. De slagwerkgroep bestaat uit 21 leden en staat onder leiding van Peter van de Loo. Gruppo Agogô uit Maasniel zal zich met volle overgave storten op de Braziliaanse sambamuziek om het publiek mee te laten swingen tijdens hun optreden. De groep bestaat uit 20 enthousiaste percussionisten die de Braziliaanse Samba-muziek een warm hart toedragen. Special act "Tambora"

Deze middag zal worden afgesloten met de groep Tambora, welke haar oorsprong vindt in 1996 en werd opgericht door Eric Welten en Peter van der Loo. Doordat dit duo binnen de amateur-muziek op het hoogste niveau, alle enigszins maar te behalen titels weet binnen te halen, werd al gauw de overstap gemaakt richting de semi-professionele weg. Vanwege het succes, werd het duo uitgebreid met Rob Spackler. Het instrumentarium varieert van standaard instrumentarium tot stoelen, fietsen, kratten, gereedschap, djembees, kliko’s en al wat maar voor handen is. De media kreeg ook lucht van Tambora en ze werden dan ook o.a. uitgenodigd door Rob Stenders, Hart van Nederland, RTL5. Inmiddels is Tambora uitgegroeid tot een van de meest exclusieve slagwerkgroepen van Nederland, die slagwerk tot een ware kunst weten te maken. Hun optreden laat zien dat er overal ritme uit te halen is. Door de combinatie van standaard slagwerkinstrumentarium met vele huis- tuin- en keukenattributen is het voor veel mensen telkens weer een verassing, en is het zeker visueel een zeer aantrekkelijke act. Door de interacties met het publiek en bijbehorende theatrale omlijsting wordt slagwerkmuziek in een opmerkelijk daglicht geplaatst.

DJ

Het programma zal gedurende het hele drumpop worden gepresenteerd door een in Horst en omgeving zeer bekende DJ, welke deze dag weer zijn talenten als presentator zal laten zien. Door bijdragen vanuit het bedrijfsleven en instanties, is het mede mogelijk geworden om dit evenement te organiseren en de entree vrij te houden