Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Europees kampioenschap stockcars

Datum:   zaterdag 21 maart 2015 t/m zondag 22 maart 2015

EUROPEES KAMPIOENSCHAP STOCKCARS EVENEMENTENHAL DE MÈRTHAL IN HORST OP       

21 & 22 maart 2015

www.peeldrivers.nl

SRP de Peeldrivers organiseert dit jaar voor de 21ste keer in successie het Europese Indoor Kampioenschap. Een blijvende Horster traditie in de model stockcar wereld. 

Voor dit evenement op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart zullen de Peeldrivers de Mèrthal weer omtoveren tot een heus racecircuit. Hier zullen deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Schotland en de USA strijden om de titel  ‘Europees Indoor Kampioen 2015. Met als inzet de MPR Pijnenburg wisseltrofee. Dit jaar hebben we de inschrijvingen ruim 1 week van te voren moeten sluiten omdat het maximale aantal rijders bereikt was. Uit de vele deelnemers maar liefst 22 uit Engeland en Schotland. Ook is er 1 deelnemer uit de USA dit jaar in Horst van de partij. Hét bewijs dat dit evenement in Horst zeer hoog staat aangeschreven bij de internationale rijders.

Dat de vloer optimaal geschikt is van de Mèrthal blijkt uit de hoge snelheiden die de stockcars de laatste jaren bereiken. Op de rechte stukken halen deze toch relatief kleine race auto’s topsnelheden van zo’n 80 à 90 km/u. Door deze hoge snelheden is er een speciale computertelling. Hierdoor wordt de gehele wedstrijd perfect geregistreerd.

Diverse toprijders uit de regio zoals Dennis van Asten (Horst), rijdend voor A-Z Barbecue & Gourmet Party Service,Tim Volleberg (Wanssum), Gijs Verkoijen (Wanssum) en Paul Craenmehr (Grubbenvorst) zijn grote favorieten voor deze felbegeerde Europese titel.

Rijders uit Engeland hebben jarenlang op kop gelegen bij internationale wedstrijden, maar de laatste jaren zijn het steeds meer de Nederlanders die zich bij de top voegen. Zij zullen zeker ook dit jaar weer hoge ogen gooien tijdens het indoor spektakel in de Mèrthal.

Ook zal regio rijder en Indoor Kampioen 2014 Jeroen Janssen (Sevenum) weer in de Mèrthal aan de start verschijnen. Maar ook outdoor Nederlands Kampioen 2014 Marco Schouten (Vught) en outdoor Wereld kampioen 2014 Julian Vaux (Engeland) hebben zich ingeschreven voor dit groot race evenement. Al met al zullen alle kampioenen van 2014 aan de start verschijnen in de Mèrthal in Horst en zullen er zeker weer mooie maar vooral spannende races van gaan maken. Ook zal er dit jaar weer een junior finale gereden worden (rijders onder de 16 jaar). In deze junior finale is regio rijder Sven Versteegen (Melderslo) ook van de partij. Maar ook outdoor Nederlands kampioen 2014 junior Nick van Gaalen (Rosmalen) zal de strijd aan gaan met Sven.

Alvorens de deelnemers zich aan elkaar kunnen gaan meten op zondag 22 maart, krijgen ze de gelegenheid om hun bolides optimaal af te stellen op zaterdag 21 maart tijdens de vrije trainingen. De model stockcars, nagebouwd op schaal 1:8 van de grote stockcars die o.a. rijden op Raceway Stadion Venray (voorheen Circuit de Peel), worden meestal zelf gebouwd en kunnen in de Mèrthal snelheden behalen van 80 à 90 km/u. Het is dus noodzaak om bij een dergelijke hoge snelheden de stockcar dus danig af te stellen dat deze zo stabiel mogelijk over de ovaal aangelegde racebaan kunnen denderen.

Dat dit een druk weekend betekent voor de Peeldrivers zal duidelijk zijn. Naast de organisatie van dit indoor race weekend organiseert de vereniging dit jaar ook nog maar liefst 7 outdoor wedstrijden op hun splinternieuw circuit (Modelrace stadion Venray) gelegen aan de N277 in Ysselsteyn.

 

Het programma van dit stockcarweekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 21 maart beginnen de trainingen om 12.00 uur welke tot ca. 17.00 uur duren.

Zondag 22 maart beginnen de voorrondes om 10.00 uur. Hierna zullen om 14.00 uur de beste 24 rijders voor de kwartfinales bekend zijn. Om 14.30 uur zal het spektakel echt los barsten als de beste 24 rijders van deze dag zullen gaan strijden om een plaats in de halve finale. Tussen de finales door zal er een demonstratie plaats vinden van Electro stockcars (schaal 1:12).

In de winter maanden als de buiten circuits moeilijk begaanbaar zijn houden de Electro stockcar dan ook een competitie. Clubs in Nederland organiseren deze vaak in een zaaltje van een café. Maar de Peeldrivers hebben in hun clublokaal in Ysselsteyn een super snel en zeer mooi Electro circuit kunnen aanleggen. De banen van de Electro stockcar zijn niet zo groot en ze rijden meestal op een soort vloer bedekking.

Na de laatste demo gaat het programma om 17.30 uur verder met de grote finale. Hierin strijden de 6 beste rijders van dit weekend. Na deze finale zullen we weten wie zich ‘Europees Indoor Kampioen 2015 mag noemen en de grote MPR Pijnenburg Wisseltrofee voor een jaar in zijn prijzenkast mag laten schitteren.

Dus kom zaterdag 21 maart en/of zondag 22 maart naar de Mèrthal in Horst (Gasthuisstraat 30) en beleef hier het grootste indoor  race evenement van Europa. Op zondag zal er wederom een grote Tombola plaatsvinden, loodjes zijn tijdens de racedagen verkrijgbaar in de Mèrthal. Deze tombola is mogelijk gemaakt door diverse ondernemers uit de regio.

De entree is in de Mèrthal op beide dagen geheel gratis.

Voor meer informatie surf naar  www.peeldrivers.nl

 

Stockcars indoor 1 (Klik voor een grote weergave) Indoor 2 (Klik voor een grote weergave) Indoor 3 (Klik voor een grote weergave)