Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Gala concert Fanfare Meterik

Datum:   zaterdag 09 oktober 2010

De Meterikse Muziekvereniging Concordia houdt een groot promsconcert in de Horster Mèrthal. Onder het motto 'Feel the Music' presenteert de fanfare van Muziekvereniging Concordia op zaterdag 9 oktober om 20.00 uur een muzikale show in de Mèrthal in Horst. Het belooft een wervelende happening te worden waarbij het publiek een muzikale reis maakt. De fanfare van Muziekvereniging Concordia bestaat negentig jaar en de drumband vijftig jaar. De feestelijke activiteiten vinden plaats onder het motto: Concordia Celebrates.

René Achten is aangetrokken als projectleider voor dit unieke promsconcert van Concordia. Hij hoopt op een bomvolle Mèrthal. "Voor een muzikant is dat het ideale podium en is genieten gegarandeerd." De Meterikse muziekvereniging wil zoveel mogelijk mensen mee laten genieten van hun muzikale werken. Dat is ook de reden om Feel the Music in de Mèrthal te houden. Afgelopen jaren organiseerde de muziekvereniging  internationale promsconcertwedstrijden, ooit gestart in de Mèrthal in Horst, de laatste jaren in de Venlose Maaspoort. Maar als organiserende vereniging kon Concordia nooit zelf deelnemen aan deze promsconcertwedstrijden. Nu de fanfare en drumband hun jubileum vieren, grijpt de fanfare haar kans om zelf een promsconcert te brengen. De vereniging wil de bezoekers trakteren op een avond vol muzikale passie.

René Achten: "In de Mèrthal presenteert Concordia zich in gala aan alle muziekliefhebbers. Muziek is de enige taal die men wereldwijd begrijpt. Het brengt jong en oud bij elkaar, vandaar ook dat Concordia kiest voor het thema Feel the Music. Ik kan je verzekeren dat er nog lang gesproken zal worden over deze avond, zo divers en interessant wordt het concert", aldus de muziekliefhebber. De Meterikse fanfare presenteert zich op zaterdag 9 oktober als Big Band met muziek uit zowel de oude, en uit de nieuwe doos. "Er komt muziek voorbij van onder andere Billy Joel, Frank Sinatra, Joe Cocker, Michael Jackson, Guns n' Roses en Golden Earring", aldus René. Naast verschillende bekende artiesten treedt ook talent van eigen bodem op. Marjolein Kuenen en DJ Ron van den Beuken geven acte de présence.  "Speciaal voor dit jubileum heeft Ron van den Beuken voor de fanfare een uniek project, 'Pulstar' van Vangelis muzikaal bewerkt. De interactie tussen de DJ en het Bigband- fanfare- orkest belooft supergaaf te worden", zegt Achten.
 
"Grote promsconcerten eisen zeer intensieve voorbereidingen. De kosten die daarmee gepaard gaan, (het neerzetten van een kwalitatief hoogwaardige muzikale show) dragen er toe bij, dat grotere promsconcerten steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Dankzij een nieuwe sponsorcommissie onder leiding van Paul Driessen gelooft Concordia in deze vorm van entertainen. Kom ook maar kijken en luisteren, dan zie je waartoe een klein dorpje in staat is", besluit René het interview.

De entreekaarten kosten 17,50 euro (dagkassa 20,00 euro). Kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij: Café het Hukske en Café Kleuskens in Meterik. In Horst bij: Kwalitaria het Hukske en het postkantoor (Plus). Voor meer info: www.concordiameterik.nl

Feel the Music (Klik voor een grote weergave)