Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Giant Tribute 5e editie met DJ`s

Datum:   zaterdag 04 april 2009

Vier jaar op rij heeft het Giant tributeconcept het publiek met optredens van tribute bands weten te trekkken naar de merthal in Horst. Dit jaar zal het tij keren en zulen niet de bands an weleer aan bod komen. Het zijn de DJ`s van vroeger die terugkeren op dit evenement. 

De voorverkoop voor de 5e editie van Giant tribute is gestart. Het zijn de DJ`s van vroeger die terugkeren op dit evenement. Dune, Paul Elstak en Metal Theo zullen op zaterdag 4 april van de partij zijn in de Merthal in Horst. De programmering wordt angevul met lokale heldenals Luke V en R-Ror.

Kaarten zijn te koop bij Hans van Bree Venray, Mikroshop Horst, Cafe Metieske Sevenum en Sounds in Venlo.

Voor meer informatie: www.gianttribute.nl

 

 

Overweldigende 5e editie Giant Tribute

Vier jaar op rij heeft het Giant Tribute concept het publiek met geweldige optredens van tribute bands weten te trekken naar de Mèrthal in Horst. Dit jaar zal het tij keren en zullen niet de bands van weleer aan bod komen. Nee, inderdaad geen bands! Dit jaar zijn het de DJ’s van weleer die terugkeren op dit gezellig evenement. In de jaren negentig waren het grote namen als Nakatomi, LA Style, Mark Oh, Scooter, the 2 Brothers on the 4th Floor, Critical Mass en the 4 tune fairytailes die het publiek op hun hand wisten te krijgen met de snelle beats van de Happy Sound. Ook de hitparades moesten er destijds aan geloven: iedereen wilde Happy! Oude tijden zullen herleven tijdens deze 5e editie van de Giant Tribute. De organisatie heeft een deel van de giganten vast weten te leggen: Paul Elstak, Dune en Mental Theo zullen op zaterdag 4 april van de partij zijn in Horst. De programmering wordt verder aangevuld met de lokale helden van midden jaren 90 Luke V e n R-Ror.

Paul Elstak’s grote carrière start in 1992 met een overstap naar Midtown records waar Paul Elstak zijn eigen Rotterdam Records opricht. Na deze stap wordt deze intrigerende DJ in ijltempo bekend als underground-producer en –DJ in Nederland. In 1995 Gaat Paul Elstak samenwerken met de jonge zangeres Shaydie en scoort zijn eerste commerciële hit met het nummer “Life is like a dance.”Ook gaat hij dan optreden als artiest. Dat jaar volgen nog drie top-10 hits zoals “rainbow in the sky”, “the Promised land” en natuurlijk “Luv you more”. Vanaf 1996 wordt Shaydie vervangen door Lindsay en MC Irvin. Met dit Duo zet Elstak zijn triomftocht door de hitlijsten voort.

Eind 1996 maakt Elstak bekend dat hij stopt als uitvoerend artiest, en zich meer gaat bezighouden als de sturende kracht achter de schermen. Dit is het einde van Paul Elstak’s happy tijd. In 1997 komt hij terug als artiest en richt zich op een andere muziek soort. Pas vanaf 2004 is hij weer in beeld als vertolker van de happy sound. En happy is helemaal terug getuige de hoeveelheid happy feesten en de enorme run op kaartjes

Dune’s fascinerende succesverhaal begint in 1995 met de samenwerking van DJ Oliver Froning en de producers Jens Oettrich en Bernd Burhoff. Deze eerste samenwerking werd meteen een megahit en een top5-hit in vele Europeese landen. In hetzelfde jaar werd de debuut-cd “Dune” uitgebracht, met daarop 2 andere hitsingles waarvan de bekendste “Are You Ready to Fly” nog steeds in het geheugen gegrift staat van velen. In 1996 werd Verena von Strenge als zangeres een van de nieuwe gezichten van de groep. In de lente van dat jaar werd de single “Rainbow to the Stars”uitgebracht en ook deze werd opnieuw een grote hit.

Ook het tweede album “Expedicion”deed het goed. De volgende singles “Hand in Hand”en “Million Miles from Home”werden Europeese top10-hits. Een livealbum “Dune Live”was het gevolg. In 1996 bracht de band een cover van de Queen-klassieker “Who wants to live forever”uit. Het was geen dancenummer, maar een echte cover van het origineel, Het was een moedige zet, en het pakte goed uit, het nummer scoorde opnieuw zeer goed in de hitlijsten, in Duitsland werd het zelfs een top3-hit. Ook het vierde Dune album, “Forever” Scoorde zeer goed. Na een korte break, was Dune in 1998 terug met de single “Keep the secret”, met de nieuwe zangeres Vanessa Hörster. De vervolgsingle was “Electric Heaven”. Dune is ongetwijfeld een van de succesvolste danceacts van de jaren negentig in binnen- en buitenland.

Mental Theo’s verhaal begint als deze Ramon Roelofs begin jaren ’90 toevallig ontmoet en ze besluiten samen een single uit te brengen. Ze beseffen dan beide nog niet dat ze aan het begin staan van de korte maar geweldige carrière van Charly Lownoise & Mental Theo. Hun eerste echte hit in 1995 “Wonderfull Days” is ook meteen hun grootste hit en het startsein voor de verovering van vele hitlijsten. Het gouden duo doet 320 optredens dat jaar en de populariteit word met hun volgende single “Stars” alleen nog maar groter. In de zomer neemt het duo deel aan de beroemde Love Parade in Berlijn waar ze een geweldig concert geven voor een uitzinnige menigte. Samen reizen ze de hele wereld over om hun geliefde fans te bedienen van hun geweldige muziek en optredens. Ze komen voorbij in talloze tv programma’s en brengen hun muziek ten gehore op ontelbare feesten. Pas in 1997 begint de happy sound af te nemen en in 2000 g aan de twee naar hun laatste nummer gemaakt te hebben “Girls” iedereen een eigen weg. Mental Theo presenteerde in de eerste helft van de nieuwe eeuw nog het programma Bounzz, waarin het happy verleden nog eens herdacht werd, tegenwoordig is Mental Theo Diskjockey bij Slam!FM.


Kortom een heerlijk avondje oldschool en dit keer niet de Energyhal in Rotterdam maar de Mèrthal in Horst zal het decor vormen voor deze nu al legendarische avond. Alles draait om HAPPY!! En wees voorbereid, zo oud en geweldig als de muziek is, zo nieuw en spectaculair zal de show zijn!

Wees er snel bij en mis deze avond niet, er zijn nog maar beperkt kaarten beschikbaar!!
Kaarten kosten 17,50 ex fee en zijn beschikbaar bij de volgende voorverkoop adressen:
Hans van Bree Venray, Mikroshop Horst, Café Metieske Sevenum en Sounds Venlo. Ook kunnen kaarten besteld worden via tickets@themoment.nl De Mèrthal zal geopend zijn van 20.00 uur tot 01.00 uur en er zullen garderobelockers beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.gianttribute.nl of bezoek de hyves: www.giant-tribute.hyves.nl
Uitschrijven Nieuwsbrief