Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Grote optocht

Datum:   zondag 14 februari 2010

Extra “Piet Keijsers” wisselbeker
Jawel, u leest het goed, de optochtcommissie heeft ook dit jaar weer besloten een EXTRA PRIJS aan de optocht toe te voegen. Diegene die het “MEEST ACTUELE HORSTER ONDERWERP” in de optocht uitbeeldt, krijgt deze nieuwe “Piet Keijsers” wisselbeker. De prijs kan in alle categorieën vallen, dus van grote wagen of grote groep tot en met de loslopende gek. Haal een aanmeldingsformulier en geef je op voor deelname aan de optocht!
 

 Optochtnieuws

Optocht 2010
Op 14 februari trekt alweer de 48e optocht door het Horster centrum. Een optocht die u vooral niet mag missen. Wilt u meedoen met een groep, alleen, als duo of met de bouw van een wagen. Denk dan nu alvast na over het onderwerp. Alle deelnemers mogen meetrekken in deze optocht. D’n Dreumel heeft bordjes genoeg. Dus tot op zondag 14 februari 2010.

Starttijd optocht
Dit jaar start de grote optocht van zondag wederom om 13.49 uur. Voor de deelnemers is het daarom noodzakelijk om ruim van te voren aanwezig te zijn. De grote wagens dienen al om 12.15 uur op de aangegeven plek te staan, de overige deelnemers worden om 13.15 uur op de startplaats verwacht.

Optochtroute
Hieronder geven we de optochtroute zoals die op 14 februari trekt:
Opstellen in de Gasthuisstraat, Kranestraat en Nieuwstraat. Daarna start de optocht in de Gasthuisstraat en trekt via de Hoofdstraat, Loevestraat, Jacob Merlostraat en de Herstraat terug naar de Mèrthal.

Muziek langs optochtroute
Tevens willen we langs deze weg een oproep doen aan bewoners langs de optochtroute om tijdens de optocht Horster carnavals muziek te draaien welke op straat hoorbaar is. Dit om de sfeer verder te verhogen.

Parkeren langs optochtroute
Wij willen een oproep doen aan bewoners langs de optochtroute om tijdens de optocht GEEN auto’s te parkeren op de straten waar de optocht trekt en waar de optocht start (route zie hierboven).