Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Herberg de Troost Kersteditie 2013

Datum:   zaterdag 21 december 2013 t/m donderdag 26 december 2013

Waarde vrienden van Herberg de Troost,

Daar gaan we weer! En hoe. Ook dit jaar treedt Herberg de Troost op met de show Rijstwafels met Pindakaas. Van hetzelfde laken een pak? Niet helemaal. Helemaal niet zelfs, want elke herbergshow is een unieke ervaring.
Uiteraard blijven vaste smaakvolle ingrediënten aanwezig, maar de voorstelling wordt opgeschud en schoongewreven tot hij blinkt als nooit tevoren. Wat jullie mogen verwachten? Spliksplinternieuwe gasten en een verrassende nieuwe locatie.

Opnieuw rijstwafels met pindakaas met Kerstmis

Schrijven jullie mee? Zaterdag 21 december, zondag 22 december, maandag 23 december, woensdag 25 december en donderdag 26 december treedt Herberg de Troost op in de Mèrthal te Horst. Herberg de Troost-concerten staan bekend om de intieme setting en de warmte die van het podium afstraalt. Ook is het zo dat de aankleding elk jaar prachtig is en dat over alle details is nagedacht. De vormgeving zit dus meer dan snor. Altijd smaakvol. Altijd bijzonder. Altijd verrassend. En dus wordt ook de Mèrthal dit jaar stevig aangepakt.

We gaan terug in de tijd en niet zo’n beetje ook. We gaan terug naar de Mèrthal van de jaren dertig van de vorige eeuw, toen een veemarkthal.
Stel je voor. Het is bijna Kerstmis. De boeren verhandelen snel nog wat vee. Nog enkele dagen en dan wordt de Mèrthal schoongeveegd en opgetuigd voor het kerstfeest. Dan ligt de veemarkt even stil en worden de zorgen van het dagelijkse leven even opgeborgen. Dan biedt de Mèrthal troost.
Vanuit die setting verplaatsen we ons naar december 2013.
De dieren staan rustig in hun verblijven. Heerlijke geuren stijgen op uit de pannen van Peter de kok. Tafels, stoelen, banken: overal is er plek om rustig en lekker te zitten. En waar je ook zit, er is een uitstekend zicht op het podium.
Vanaf dat podium verwarmt een bekende groep muzikanten de ruimte.
Dit is geen veemarkt meer. Dit is een herberg. Dit is Herberg de Troost.

Samengevat: bij al het fijne oude en vertrouwde dus ook veel nieuws, smaakvol ondersteund door een passende culinaire invulling van onze eigen herbergkok. Voila!

Misschien is dat wel hét geheim van Herberg de Troost: het ene radertje doet het andere draaien en als alles in in elkaar grijpt, krijg je vanzelf een fantastische avond.
Uiteraard willen wij dat jullie daarbij aanwezig zijn. Net als vorige keer. En net als de volgende keren.

Weej zeen os in december!

Jack Poels
Tren van Enckevort
Mo' Jones
Skinnie
Sjoerd Rutten
Emil Szarkowicz
Bart Storcken
Karlijn van Dinther

 

Herberg de Troost op L1 TV

Tijdens de kerstdagen zendt L1-TV de concertregistratie van Herberg de Troost uit. De live opnames werden vorig jaar tijdens de kerstdagen gemaakt in de Norbertuskerk in Horst.   

Tijdens de kerst van 2012 speelde Herberg de Troost gedurende 10 avonden in een uitverkocht kerkgebouw. De basis voor de voorstelling werd gevormd door de kerst-cd “rijstwafels met pindakaas”. Deze plaat vertelt het verhaal van een zoektocht door de Utrechtse binnenstad op een koude eerste kerstdag. Een voorproefje van de opnames is te vinden op www.herbergdetroost.nl

Tijdens de aanstaande kerstdagen staan er op een nieuwe locatie weer enkele concerten gepland. Dit keer is gekozen voor de Mèrthal in Horst, een voormalige veemarkthal. Van de vijf concerten zijn er reeds drie uitverkocht. 

Kaarten voor deze bijzondere kerstshow zijn enkel verkrijgbaar via www.en-tickets.nl en via Jumbo Phicoop, Horsterweg 64 te Sevenum.
 

 

Friend on Facebook

 

Follow on Twitter

 

Forward to a Friend

 

 

HERBERG DE TROOST 
21, 22, 23, 25, 26 dec

Kerstshows 2013
entree  € 39,- (inclusief €1,50 ticket fee) 
deuren open 19:00uur
aanvang 20:00uur 
locatie De Mèrthal, Gasthuisstraat 30, Horst

 


         

Rowwen Heze (Klik voor een grote weergave)