Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Het Grote BCL TREFFE 2010 (zondag)

Datum:   zondag 21 november 2010

Zondag 21 November

Op zondag 21 november zal een grote optocht van alle deelnemende verenigingen, ongeveer 50, door Horst trekken. De optocht begint om 3.30 uur vanaf de ‘Mèrthal’. Hier verzamelen alle deelnemende verenigingen zich vanaf 13.30 uur. Iedere minuut wordt een prins met klein gevolg op de bühne gevraagd (prins, prinses, djudanten en vorst). Daarna gaat het gevolg samen met de rest van de vereniging aan de optocht beginnen. Via de Linnenstraat, Gasthuisstraat, Herstraat, Veemarkt, Wilhelminaplein (waar een defiléwagen staat), hoofdstraat en Kerkstraat terug naar de Mèrthal.

Er is een prijs beschikbaar gesteld voor die groep die zich het leukste aan het publiek presenteert. Bij de defiléwagen ontvangt elke vereniging een herinnering aan het BCL Treffe 2010 van D'n Dreumel.

De route zal versierd zijn met vlaggetjes en voor elke groep loopt een bordjesdrager met het nummer en de naam van de deelnemende vereniging. Langs de route zullen de speakers carnavalsmuziek ten gehore brengen en joekskapellen langs de route zullen gaan zorgen voor veel sfeer.

Kom allemaal kijken naar deze ongetwijfeld prachtige en sfeervolle optocht. De deelnemende verenigingen komen uit heel Limburg maar ook uit België en zelfs uit het Friese Sneek.


11:00 uur: Frühshoppen
De zondag begint om 11:00 uur met Frühshopen, met daarbij de muzikale bijdrage van Die Plattlinger Isarspatzen uit München.

Vanaf 13:00 uur: HET GROTE BCL TREFFE 2010
Het grote treffen van de, bij het BCL aangesloten, carnavalsverenigingen start om 13:00 uur. Vele carnavalsverenigingen zullen hier acte de présence geven. Onder het motto "Op en Top Limburg" zal een keur aan Limburgse artiesten optreden, waaronder Beppy Kraft, Weej Dreej, Bram en Ruud, Carnavalsband.nl, Da Ma Zoë en Thijssen & Co.
Entree: gratis.

Beppie (Klik voor een grote weergave) Poster zondag (Klik voor een grote weergave)