Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Horst aan de Maas exposeert

Datum:   zaterdag 11 mei 2013 t/m zondag 26 mei 2013

Horst aan de Maas exposeert!

De gehele maand mei biedt de Mèrthal een podium aan verzamelaars en kunstenaars uit de hele gemeente Horst aan de Maas.

In het tweede weekeinde van de tentoonstelling staat het thema zingen, musiceren en schilderen centraal.
Op zaterdag 18 mei verzorgt Anya Straatman Vocalshop een aantal workshops zang voor belangstellenden.
Anya Straatman gaf op diverse muziekscholen zangles voordat ze haar eigen zangschool oprichtte waar ze haar eigen visie op het gebied van de zangpedagogiek gestalte kan geven. Meer informatie www.vocalshop.nl.

Daarnaast worden er door het Kunstencentrum Venlo elke dag een aantal workshops schilderen verzorgd waaraan geïnteresseerden gratis kunnen meedoen. Het worden een leuke, leerzame maar vooral onderhoudende middagen waar creativiteit de boventoon voert.


Op zondag 19 mei verzorgt zangdocente Kitty Roeffen een aantal workshops zingen.
Kitty studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, opleiding Docent Muziek met hoofdvak zang. Ze geeft les aan diverse musicalverenigingen en koren, maar ook geeft ze cursussen op basisscholen. Meer informatie www.kittyroeffen.nl

Kortom, op alle dagen een bruisend programma waaraan iedereen (gratis) kan deelnemen. We willen iedereen graag een unieke uitdaging bieden!!

Plaats en openingstijden
De expositie en de workshops vinden plaats in De Merthal, en de openingstijden zijn: 18-5, 19-5, 20-5, 25-5 en 26-5, telkens van 13.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis!

Horst aan de Maas exposeert! De Mèrthal biedt in de maand mei het podium aan kunst, cultuur, creaties en collecties uit Horst a/d Maas Gedurende de periode van zaterdag 11 mei tot en met zondag 26 mei biedt de Mèrthal een podium voor verzamelaars en kunstenaars uit de hele gemeente Horst aan de Maas. In Horst aan de Maas zijn legio beeldende kunstenaars actief op het gebied van bijvoorbeeld tekenen, schilderen, fotografie, keramiek, edelsmeden en textiel.  Bovendien zijn er heel veel verzamelaars en verenigingen met boeiende collecties en archieven. Het bestuur van stichting de Mèrthal in Horst, wil al deze mensen een gratis podium bieden tijdens het nieuwe evenement “Horst aan de Maas exposeert”, dit voorjaar.  Enige tijd geleden is via de lokale media een oproep gedaan aan kunstenaars, verzamelaars en muzikanten die zich graag aan een groot publiek willen presenteren.De belangstelling bleek groot te zijn. Zo’n 60 verzamelaars,kunstenaars en organisaties hebben zich gemeld. Dit heeft geleid tot een grote diversiteit aan kunst, muziek, verzamelingen en andere artistieke uitingen. WorkshopsDaarnaast staat elk weekeinde in het teken van een bepaald thema, denk daarbij aan schilderen, musiceren etc.  Rondom dit thema worden in samenwerking met het Kunstencentrum Venlo wekelijks een aantal workshops georganiseerd voor belangstellenden. Daarbij kun je denken aan schilderen o.l.v. vakbekwame docenten Rosa Wetsteijn en Leo Coppus, maar ook musiceren o.l.v. muziekdocent Manny Beckers en cursisten, drumschool Marcel Siebers en nog veel meer."Ieder mens is een kunstenaar" zei de Duitse kunstenaar Joseph Beuys. Hij bedoelde daarmee dat in elk mens creativiteit schuilt die ontdekt en ontwikkeld moet worden. OpeningstijdenDe expositie wordt geopend op zaterdag 11 mei om 15.00 uur door wethouder Ger van Rensch waarna gedurende drie weekeinden de expositie gratis toegankelijk is voor alle belangstellenden. De openingstijden zijn: 11-5, 12-5, 18-5, 19-5, 20-5, 25-5, en 26-5, telkens van 13.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis! De expositie valt deels samen met de Week van de Amateurkunst (25-5 t/m 1-6) waarbij in gemeenten in geheel Nederland activiteiten georganiseerd worden en waar de passie en plezier van amateurkunst centraal staat. Optredens, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Komt dat zien! 

 

Verborgen schatten en activiteiten (Klik voor een grote weergave)