Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Kindervakantie Horst 60 jaar

Datum:   zondag 11 maart 2012

Feest Kindervakantiewerk Horst

Op zondag 11 maart barst de Mèrthal in Horst uit haar voegen van de kleine en grote kinderen. Dan viert Kindervakantiewerk Horst haar zestigste verjaardag. De feestdag wordt een weerzien van oude en nieuwe vrienden.

Een man die absoluut niet mag ontbreken op de feestdag van het zestigjarige KVW Horst is Joep Sonnemans.

“Toen ik een keer mijn kinderen had aangemeld voor het KVW besloot ik een weekje mee te draaien. Vervolgens hebben ze mij bij de kraag gevat en ben ik bestuurslid geworden. Dat is nu 35 jaar geleden”, vertelt een lachende Joep. “Ik heb in die jaren goede en slechte tijden gekend, net als op de televisie. Wat mij het meest is bijgebleven is mijn 15-jarig jubileum. In dat jaar was het ‘Wilde Westen’ het thema. Om het jubileum extra luister bij te zetten werden mijn vrouw en ik op een kar gezet. Burgemeester Fasol nam toen even letterlijk de rol van kartrekker van mij over.” Dit jaar legt Joep zijn bestuursfunctie neer. “Na het feest neem ik afscheid. Mijn gezondheid laat het niet meer toe om mij actief in te zetten voor het KVW. Dat neemt niet weg dat ik regelmatig ga kijken.”

Tijdens de feestdag organiseert het KVW een aantal leuke activiteiten voor de kinderen. Stefan van Amersfoort, secretaris van KVW Horst, maar bij de kinderen vooral bekend als Petje, vertelt: “We hebben speciaal voor deze feestdag gespaard en hopen dan ook op een grote opkomst. Het is niet alleen feest voor de kinderen, ook aan de ouders is gedacht. Zij kunnen genieten van een lekker hapje of drankje, terwijl de kinderen zich vermaken met bijvoorbeeld de stoelendans, de stormbaan en het Kuifje en Petje gooien.” Ook tijdens de eerste week van de zomervakantie staat het Kindervakantiewerk in het teken van het jubileum.

“Ieder jaar hebben wij een thema en dit jaar is dat terugblikken op 60 jaar KVW. Overigens zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die gedurende de week leiding willen geven”, zegt Stefan.

De feestdag van Kindervakantiewerk vindt plaats in de Mèrthal op zondag 11 maart van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

 

KVW 60 jaar (Klik voor een grote weergave)