Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Klosoverdracht

Datum:   vrijdag 21 februari 2014 t/m zaterdag 22 februari 2014

Klosoverdracht

Op vrijdagavond 21 februari 2014 wordt de Klos, het carnalvalsblad van D’n Dreumel, gepresenteerd aan het Horster publiek. De nieuwe prins krijgt de eerste Klos overhandigd uit handen van beschermvrouwe Tilly Fasol. Vanaf 20.00 uur is het publiek welkom om de avond bij te wonen. Schrijvers van de Klos lezen voor uit eigen of elkaars werk.

Verder wordt op deze avond d’n Hannes uitgereikt. D’n Hannes is een onderscheiding voor een Horsternaar die, buiten zijn eigen schuld om, duchtig gekloët is. De gehele avond wordt op luchtige wijze aan elkaar gepraat door meisterklosjaar Ger Gubbels.

Tijdens deze avond is het mogelijk de Klos te kopen. Tevens kan men zich dit jaar ook weer inschrijven voor de Luusterklos, waar op cd verschillende artikelen uit de Klos te beluisteren zijn. Het gaat hier om opnames die tijdens de Klosoverdracht gemaakt worden.

Klosoverdracht (Klik voor een grote weergave)