Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Oogstdankviering

Datum:   zondag 08 september 2013

Afdeling Horst-Venlo van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) organiseert zondag 8 september een oogstdankviering in De Mèrthal. De viering begint om 10.30 uur. Tijdens deze viering spelen Poolse arbeidsmigranten een belangrijke rol.

LLTB-afdeling Horst-Venlo wil met de grote rol van arbeidsmigranten in de viering onderstrepen hoe hecht de samenwerking met de Poolse gemeenschap in de loop der jaren is geworden. “Voor de burger is het ook een kennismaking met de Poolse cultuur. Ik hoop dat we zo kunnen bijdragen aan meer onderling begrip. Want hoe je het ook wendt of keert: de aanwezigheid van Poolse werknemers is een blijvend verschijnsel in onze regio. Steeds meer arbeidsmigranten zullen gaan opteren voor blijvende vestiging in Noord-Limburg. Dat is ook nodig willen we het werk gedaan krijgen. We moeten dus leren met elkaar te leven”, zegt Elly Michiels-Fleuren, een van de organisatoren van de Horster oogstdankviering.

Het thema van de oogstdankviering is Verbinding. Hiermee bedoelt de LTTB verbinding tussen product, ondernemer en werknemer. De kerkdienst van de viering combineert Nederlandse en Poolse gewoonten en staat onder leiding van pastoor Hub van den Bosch en kapelaan Mielnik. Burgemeester Kees van Rooij spreekt na de dienst een slotwoord uit. Tijdens de viering kunnen de bezoekers rondlopen tussen ´etalages` waarin een indruk wordt gegeven van de agrarische producten in de regio Horst-Venlo. Ook de Poolse gemeenschap presenteert zich door onder meer kleine hapjes aan te bieden. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan de Kinderkerk van de Poolse gemeenschap in Meterik.

De viering vindt plaats in De Mèrthal in Horst. De toegang is gratis.