Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Sleuteloverdracht

Datum:   zondag 06 maart 2011

Het hoogtepunt van de vastenaovend nadert met rasse schreden. Nog enkele nachtjes slapen en we staan weer voor de grote finale van het carnavalsseizoen.
De vastenoavend wordt officieel ingeluid op zondagmorgen met een feestelijke ontvangst in de Mèrthal alwaar Opperdreumel burgemeester Kees van Rooij alle prinsen met gevolg uit de gemeente Horst aan de Maas ontvangt voor de sleuteloverdracht. Deze inmiddels niet meer weg te denken en sfeervolle ceremonie begint om 10.30 uur en is toegankelijk voor iedereen.
Voor prins Maik I, prinses Loes en de adjudanten Jan en Roy betekent deze ontvangst in de Mèrthal lang niet hun eerste activiteit rond deze hoogtijdagen. Hun karwei begint vrijdag 4 maart al met het bezoeken van de basisscholen in Horst centrum alsook de Peelhorst en de Twinkeling/Dichterbij.
‘s Avonds dragen, tijdens een officiële plechtigheid, de leden van de Raad van Elf de prinsenwagen over aan prins Maik I.

Burgemeester  (Klik voor een grote weergave) Maik I krijgt de sleutel  (Klik voor een grote weergave)