Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Spellenmorgen en Clinic Jong Nederland

Datum:   zaterdag 03 november 2007

 Spellenmorgen

Op zaterdagmorgen 9:30 tot 13:00 uur is er voor de jeugd van groep 3 t/m 8 een spellenmorgen georganiseerd, maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor de allerkleinsten is er o.a. een kinderboerderij met de liefste knuffeldieren. Voor de ouderen is er een hoge klimwand opgesteld waarmee je, onder professionele begeleiding, tot bovenin de Mèrthal kunt klimmen. Computerclub Meldersnet komt op bezoek met hun computers voor het spelen van een spannend spel, en we gaan kijken wie de sterkste is bij het bungee-run spel. Je kunt schatgraven en kratstapelen. Maar natuurlijk is er nog veel meer te beleven! De deelname aan de spellenmorgen is geheel gratis. Voor ouders, en andere belangstellenden, is er een rustig hoekje ingericht, waar zij onder het genot van een drankje de jeugd kunnen gadeslaan. Het thema van deze spellenmorgen staat natuurlijk in het teken van muziek. Zo kunnen er bijvoorbeeld instrumenten gemaakt worden, waarmee ook muziek gemaakt kan worden. Verder is er nog een spannende quiz waarin mooie prijzen te winnen zijn. Dus komt allen naar de spellenmorgen.

Clinic De clinic wordt gegeven door niemand minder dan Jeroen de Rijk en Hans Eijkenaar, die als duo door het land toeren als "Eijk en de Rijk". Jeroen de Rijk is al 7 keer verkozen tot "The best Percussionist of the Benelux". Jeroen heeft al met een groot aantal beroemdheden samen mogen werken. Enkele namen zijn: Trijntje Oosterhuis, Helmut Lotti en Rob de Nijs. Jeroen zal de clinic geven in samenwerking met Hans Eijkenaar. Hans heeft als hoofdinstrument de Drums. Daarnaast bespeelt hij ook percussie, klassiek slagwerk, vibrafoon en ook de piano. Naast het bespelen van allerlei muziekinstrumenten waagt hij zich ook aan het componeren, arrangeren en het produceren van muziekstukken. Ook Hans heeft de laatste jaren met veel muzikanten samengewerkt waaronder Rene Froger, Anouk en Herman Brood. Deze twee heren zullen allerlei technieken laten zien hoe je een bepaald instrument optimaal kunt bespelen. Heb je vragen? Geen probleem! Jeroen en Hans staan hier volledig voor open, en zullen hun uiterste best doen de vragen te beantwoorden. De clinic zal plaats vinden op zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur en de entree is gratis. De clinic wordt georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in slagwerkmuziek, zowel voor jong als oud. Opgave voor de clinic is niet nodig. Drumpop