Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Touwtrekwedstrijden

Datum:   zaterdag 20 oktober 2007 t/m zondag 21 oktober 2007

 

TOUWTREKKEN IN HORST.

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert vrijetijdsvereniging "Linde Boys" in de Mèrthal aan de Gasthuisstraat in Horst weer de jaarlijkse touwtrektoernooien.

Op zaterdag wordt vanaf 18.00 uur gestreden om de hoogste eer in de "Indoor Touwtrekkampioenschappen Horst aan de Maas". Aan dit toernooi nemen dit jaar een 25-tal teams deel van vriendengroepen, bedrijven en wat dies meer zij die op de een of andere manier iets met de gemeente Horst aan de Maas van doen hebben.

Op zondag vindt vanaf 11.00 uur het "Nederlands Indoor Kampioenschap Touwtrekken

voor mensen met een beperking" weer plaats. Aan dit toernooi nemen teams deel die bestaan uit een mix van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, hun familieleden, vrienden of kennissen.

De opbrengst van dit toernooi wordt door de "Linde Boys" gesponsord aan een project dat met de doelgroep van doen heeft. Dat project wordt tijdens het toernooi bekend gemaakt. In het verleden werd zo onder andere de productie en release van een cd van de BoemBoxBand mogelijk gemaakt en werden aangepaste materialen gekocht om het kamperen van een scoutinggroep makkelijker te maken.

De wedstrijden garanderen een hoop spektakel voor de deelnemers maar zeker ook voor het publiek. Beide dagen is de entree gratis en zijn er optredens van artiesten. Op zondag vullen we dat voor de kinderen nog aan met een springkussen en een schminkhoek. De touwtrekkampioenschappen zijn een bezoek aan de Mèrthal meer dan waard.