Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Touwtrekwedstrijden

Datum:   zaterdag 21 oktober 2006 t/m zondag 22 oktober 2006

Ook dit jaar organiseren de Lindeboys de zeer populaire touwtrekwedstrijden. Deze vinden plaats op zaterdag 21 oktober en op zondag 22 oktober de NK touwtrekken voo rmensen met een vertandelijke handicap.

Zondag, 22 oktober 2006 is het weer zover. Het is inmiddels alweer voor de 9e keer dat het NK touwtrekken voor mensen met een beperking georganiseerd wordt door vrijetijdsvereniging de Lindeboys uit Horst i.s.m. VrijeTijd Dichterbij (voorheen de Wendel) en VOGG Horst - Sevenum. Dit evenement vindt plaats in de Mèrthal in Horst aan de Maas Limburg.


Verschillende teams uit Limburg, Brabant en Gelderland strijden om de eerste plaats, dit gebeurt in één van twee zandbanen. Twee keer zes mensen. Één minuut krachtzetten in de hoop de tegenstander omver te trekken. Dat is in het kort waar het in de Horster Mèrthal allemaal omdraait. Dit is geen makkie maar wel heel leuk, er wordt heel veel gepuft, en hard geschreeuwd.en zelfs gezongen. De blokken magnesium zijn niet bij de teams weg te denken en her en der overal te vinden. Dus dit mag je niet missen..........................................................................