Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Uitmarkt

Datum:   zondag 10 april 2011

Toeristische uitmarkt en koopzondag op 10 april in Horst60 bedrijven op het gebied van uitgaan en vrije tijd presenteren zich in de Mèrthal en het centrum van Horst  

Aanstaande zondag 10 april vindt er in en om de Mèrthal in Horst een grote uitmarkt plaats. Tijdens de uitmarkt “Beleef het van Peel tot Maas” presenteren 60 bedrijven op het gebied van uitgaan en vrije tijd zich aan het publiek. De bedrijven zijn afkomstig uit Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray. Op de pleinen in het centrum van Horst treden die dag 20 muziekverenigingen uit heel Noord-Limburg op. De uitmarkt is gratis toegankelijk. Bovendien is het op 10 april koopzondag in Horst. Alle activiteiten duren van 12.00 tot 17.00 uur.

Volop informatie, proeven, doen en beleven voor jong en oud

Tijdens de uitmarkt zijn er kijk-, doe- en proefactiviteiten voor jong en oud. Zo is er volop informatie over wandel- en fietsroutes, musea, buitensport- en groepsactiviteiten, kunst, cultuur en mogelijkheden voor excursies. Hotels, campings, bed and breakfast bedrijven en bungalowparken presenteren heel veel bijzondere adressen om te overnachten. In en rond de Mérthal vindt u tal van stands waar u kunt genieten van culinaire specialiteiten uit de regio. Er zijn producten met aardbeien, blauwe bessen, asperges, paddenstoelen en wijn van locale wijngaarden die u kunt proeven en kopen. Geniet er van ambachtelijk ijs, kookdemonstraties en presentaties van restaurants en producenten. De uitmarkt is er ook om te doen en te beleven. Neem een kijkje in de echte spelersbus van het Nederlands elftal die ter hoogte van Globe reizen wordt opgesteld. Kinderen en volwassenen mogen meedoen aan (creatieve) workshops van ateliers en musea. Er is een echte golf clinic en liefhebbers van drank kunnen meefietsen in het “trapcefee”. Jong en oud mogen tochtjes maken in een paardenhuifkar en een huifkar met trekker. Er zijn opstapplaatsen bij zowel de Mèrthal als het gemeentehuis in het centrum van Horst. DOK6 geeft tijdens de uitmarkt filmvoorstellingen en Centre Parcs is er met een echt kindertheater.

Koopzondag met tientallen voorstellingen van muziekverenigingen

De uitmarkt “Beleef het van Peel tot Maas” wordt tegelijkertijd gehouden met een koopzondag in het centrum van Horst. Daar geniet u bovendien van tientallen voorstellingen van zang-, dans- en muziekverenigingen uit heel Noord-Limburg. Zo zijn er pop-, kinder- en zeemansliedenkoren, jachthoornblazers, harmonieën, big bands, volksdansgroepen, marjorettes, een mandolineorkest en persussiegroep. De optredens vinden plaats op de verschillende pleinen in het centrum van Horst en ter hoogte van de Mèrthal.

De uitmarkt “Beleef het van Peel tot Maas” is een initiatief van de toeristische platformen Horst aan de Maas, Peel en Maas en Het Rijk van Venray. De uitmarkt Beleef het van Peel tot Maas en de andere activiteiten in Horst vinden plaats van 12.00 tot 17.00 uur.

Uitmarkt  (Klik voor een grote weergave) Uitmarkt  (Klik voor een grote weergave)