Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Uitreiking ondernemersprijs

Datum:   donderdag 22 november 2012 t/m donderdag 22 maart 2012

Wie wint Ondernemersprijs Horst aan de MaasDe Ondernemersprijs Horst aan de Maas wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer uit Horst aan de Maas. Na een strenge selectie worden drie ondernemers genomineerd voor de prijs. HALLO nam een kijkje tijdens de voorbereidingen op het evenement dat op donderdag 22 november plaats vindt.

"De ondernemers in Horst aan de Maas zijn veel te bescheiden", zegt Johan Janssen, die na het vertrek van Jan Nabben de voorzittershamer van het bestuur van Stichting Ondernemersprijs Horst aan de Maas heeft overgenomen. Wat de bestuursleden betreft mag het aantal aanmeldingen hoger worden. "Vooral omdat de Ondernemersprijs Horst aan de Maas een prima springplank is, waarmee je jezelf als ondernemer kunt profileren. In Venray staan ze in de rij om genomineerd te worden." Annemie Craenmehr vult hem aan: "Natuurlijk is er wel een verschil in het soort ondernemingen in Horst aan de Maas en Venray. Wij zijn veel meer een agro-regio. Dat verklaart misschien wel de terughoudendheid, zo van: 'ik hoef niet zozeer op een podium'. Maar we mogen met zijn allen best trots zijn op de ondernemerszin in onze regio. Als je ziet wat we hier allemaal voor elkaar gebokst hebben, de afgelopen jaren."

meer inzetten op sociale media
Janssen en Craenmehr hebben beiden zitting in het dagelijks bestuur van de stichting die jaarlijks het evenement rond de Ondernemersprijs Horst aan de Maas organiseert. Samen met de zes andere bestuursleden vergaderen zij al vanaf december vorig jaar maandelijks over het evenement. "Na de vakantie is de frequentie van vergaderingen aardig opgevoerd", vertelt Janssen. "We bespreken ieder detail. Van de nominaties tot de feestavond. Bovendien evalueren we de laatste editie en bekijken we op welke punten wij zaken kunnen verbeteren." Een van de zaken, die zijn aangepakt is de vernieuwing van de website. Bestuurslid Isabella Titulaer zegt hierover: "We gaan veel meer gebruikmaken van sociale media. Bovendien kunnen de genomineerde ondernemers ons logo op hun media uitingen gebruiken. Daarmee wordt het netwerk en het bereik voor de ondernemers vergroot."

Jo Janssenprijs
Wie de drie genomineerden voor de Ondernemersprijs 2012 zijn wordt op 11 september bekend gemaakt. "Zelfs wij weten het nu nog niet. De selectiecommissie, waar wij als bestuursleden geen deel van uitmaken, is nog druk bezig met het verwerken van de aanmeldinen", zegt Janssen. De aanmeldingen worden vooral gedaan door de ondernemers zelf, hun personeel en belangenverenigingen. Naast de Ondernemersprijs wordt jaarlijks de Jo Janssen-prijs uitgereikt. "In het verleden kenden wij de startersprijs", vertelt Janssen. "Maar daar zijn wij vanaf gestapt. De Jo Janssenprijs is bedoeld voor een ondernemer die lef toont. Bijvoorbeeld iemand die tegen de verdrukking in een bedrijf op poten durft te zetten."

De uitreiking van de Ondernemersprijs en de Jo Janssenprijs vindt plaats op 22 november in de Mèrthal. De toegangskaarten kosten 40 euro per stuk en er zijn ruim 400 kaarten beschikbaar.

Voor de prijs, die op 22 november in de Mèrthal in Horst wordt uitgereikt zijn genomineerd:

  • Fons en Yvonne Kersten van melkveebedrijf Hoeve Rosa uit Sevenum
  • Tom Roefs, directeur Munckhof Groep bv uit Horst
  • Sjaak van der Hulst van Van der Hulst rozenkwekerijen in Meterik.

Tijdens de feestelijke avond in de Mèrthal wordt ook bekend gemaakt wie de winnaar van de Jo Janssen-prijs is geworden. Bovendien maken de drie genomineerden op deze avond kans op de publieksprijs. De entreeprijs voor de uitreiking van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas bedraagt 40 euro inclusief BTW, hapjes en drankjes. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur.

 

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website http://www.ondernemersprijshorstaandemaas.nl.

ondernemersprijs 2012 (Klik voor een grote weergave)