Merthal

Evenementen

Elk jaar vinden er in de Mèrthal zo'n 30 activiteiten of evenementen plaats, variërend van klein tot groot. In chronologische volgorde, vanaf begindatum, ziet u hier de geplande evenementen staan.

Dé evenementenhal in Horst aan de Maas

Wijsneuzendag

Datum:   zondag 03 april 2011

Wijsneuzendag 2011 met Ralf Mackenbach


Op zondag 3 april 2011 van 11.00 uur tot 17.00 uur organiseert Stichting de Peelkabouters haar
6e Wijsneuzendag onder het motto: “Gezonde kinderen spelen voor zieke kinderen!”. Kleuters en basisschoolkinderen met hun ouders/begeleiders zijn op deze dag van harte welkom in De Mèrthal in Horst en kunnen deelnemen aan een gevarieerd programma vol activiteiten en entertainment. Hiervoor wordt De Mèrthal omgetoverd tot een groot speelparadijs en wordt er buiten bij de evenementenhal een braderie georganiseerd. De opbrengst van de Wijsneuzendag, gepresenteerd door Geert van den Munckhof, gaat dit jaar naar de CliniClows en Funpop (hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking).

Programma

Burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Horst aan de Maas zal samen met Romé Fasol, voorzitter en preses van De Peelkabouters, de dag openen. Hierbij zal een echte Dakar-truck aanwezig zijn. Joekskapel De Kleffe Zök uit Horst zal de opening muzikaal omlijsten.

Verspreid over de dag kunnen kinderen en ouders/begeleiders deelnemen aan en genieten van onder andere: een dans-workshop verzorgd door dansschool Froxx, optredens van jeugdige Horster artiesten, Rinaldo’s jeugdshow en entertainment (clown en goochelaar). Daarnaast kan de hele dag worden deelgenomen aan verschillende spellen, bijvoorbeeld voetbalflipper, trike-baan, schietkegelbaan en een spellenwagen voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen zich laten schminken, en kunnen die dag hun eigen schilderij maken. Elke actieve deelnemer krijgt bovendien een leuke attentie en gedurende de gehele dag wordt een tombola gehouden waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Verder staan er stands opgesteld van de Jeugdpolitie, Funpop en natuurlijk De Peelkabouters.Meer dan 100 vrijwilligers zijn in de weer om dit kinderfeest te doen slagen. 

Uitreiking Bronzen Wijsneus

Om 13.30 uur wordt de Bronzen Wijsneus uitgereikt. Deze waardering wordt toegekend aan een persoon of groep personen die zich onderscheidend heeft ingezet voor het welbevinden van kinderen en/of jeugdigen in de gemeente Horst aan de Maas.

Hierna zal jongerenkoor De Notenkrakers uit Hegelsom, onder leiding van Geert Josten, een optreden verzorgen waarbij een nieuw gemaakt “Peelkabouterlied” wordt gepresenteerd. 
 

Ambassadeur

In de loop van de dag zal ook voetballer Dirk Marcellis (speler AZ) en tevens ambassadeur van De Peelkabouters een bezoek brengen aan de Wijsneuzendag in de Mèrthal.  

Ralf Mackenbach

Ten slotte is er een optreden van niemand minder dan Ralf Mackenbach; wie kent hem niet deze Nederlandse zanger, danser bij "Sterren dansen op het ijs” en musicalster, die onlangs is genomineerd voor de “Nickelodeon Kids Choice Awards 2011”. Ralf Mackenbach is de winnaar van het Junior Eurovisiesongfestival 2009.  

De entree voor de Wijsneuzendag bedraagt € 2,00 per persoon. Voor de deelnemende kinderen is hierbij inbegrepen een heerlijk ijsje van Passi en een portie poffertjes!!

Kortom: Wijsneuzendag 2011 voor elk wat wils …. Dat mag je niet missen!!! 

Wijsneuzendag  (Klik voor een grote weergave)